Contact & Ondersteuning

Diensten - Energiemanagement

De energiemarkt is constant in beweging. Economische ontwikkelingen, overheidsregelingen, internationalisering en de transitie naar duurzame energie maken de markt complex. Energiemanagement geeft u inzicht. Het geeft u grip op uw energiekosten én energieverbruik. Energie in Balans helpt uw organisatie naar een duurzame toekomst. Wij begeleiden u in het maken van strategische keuzes, controleren al uw administratieve energiezaken én verzorgen het beheer van uw energiehuishouding.

Begeleiding

Energie in Balans biedt advies en ondersteuning bij het maken van strategische keuzes voor uw energiehuishouding. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise begeleiden wij u bij de inkoop van energie, verbruiksmonitoring, aansluitingenbeheer, energieplanning, energiereductie en duurzame energie.

Energie-inkoop

Wanneer koopt u energie in? Op het beste inkoopmoment of bij afloop van uw huidige contract? Een inkoopstrategie helpt u te besparen op energiekosten. Energie in Balans schetst uw profiel, zoekt het best passende product én verzorgt de inkoop. Zo kunt u profiteren van onze collectieve inkoopprijzen.  

 

Verbruiksmonitoring

Inzicht in uw verbruik is dé basis voor een goede structurele aanpak van uw energiehuishouding. Energie in Balans brengt uw energiestromen in kaart om de verbruik- en vermogensontwikkelingen te monitoren. Zijn er afwijkingen of aandachtspunten? Dan realiseren wij de benodigde wijzigingen voor u.  

Aansluitingenbeheer

Wist u dat in 50% van de gevallen de aansluitingen niet optimaal zijn afgestemd op de behoefte? 
Energie in Balans brengt uw aansluitingen in kaart om te zien of deze voldoen. Bij het wijzigen of aanvragen van een aansluiting bent u gebonden aan allerlei regels en verplichtingen. Wij nemen dit proces voor u uit handen.  

Energieplanning

Het opstellen van energiedoelen helpt uw organisatie naar een groenere toekomst. Welke doelen wilt u nastreven? Energie in Balans helpt u bij het opstellen van een toekomstvisie.

Energiereductie

 Hoe kunt u het beste energie besparen? Maatregelen lopen uiteen van het vervangen van de verlichting tot het reduceren van uw blind verbruik. Energie in Balans biedt u advies over de mogelijkheden en realiseert de besparingsmogelijkheden. 

Duurzame energie

Wist u dat een quickscan u kan helpen om te besparen én te vergroenen? Energie in Balans adviseert en geeft u inzicht in de terugverdientijden. 

Controle

De complexiteit van de energiemarkt gaat hand in hand met een ingewikkelde administratie. Een controle op juistheid kan u veel geld besparen! Wij controleren alle energiecontracten en -facturen van uw leverancier, netbeheerder en meetbedrijf. Ook belastingaanslagen en rapporten over uw verbruik worden nagekeken. Klopt er iets niet? Of heeft u teveel betaald? Energie in Balans zorgt voor een snelle en correcte afhandeling. 

Facturen en overeenkomsten

Wist u dat in ongeveer 10% van alle facturen en overeenkomsten fouten staan? Energie in Balans controleert uw afspraken met de leverancier,  netbeheerder en het meetbedrijf. Komen uw afspraken niet overeen met de daadwerkelijke afname? Wij corrigeren afwijkende waarden en vorderen eventueel teveel betaalde kosten voor u terug. 

Belastingen

Komt u in aanmerking voor een vrijstelling, verlaging of teruggave? Energie in Balans controleert of u in aanmerking komt voor belastingvoordelen. Ook controleren we of u voldoet aan alle regels. Zo voorkomt u vervelende naheffingen. 

 

Beheer

Energie in Balans helpt organisaties bij het begeleiden naar een duurzamere energiehuishouding en bij het controleren van hun energiezaken. Wilt u hier liever niet naar omkijken? Geen probleem! Dan neemt Energie in Balans het volledige beheer uit handen. 

Administratieve ontzorging

De administratie van uw energiezaken is een flinke klus. Wij nemen deze graag van u over. Zo weet u zeker dat alles in orde is. 

Blijvende aandacht

Met onze expertise en kennis van de energiemarkt monitoren wij uw energiezaken op een continue basis. Zo blijft uw energie in balans.